www.lawyer.rs-info

Sadržaj ovog sajta je informativan, promocija dobrih namera i dobre prakse advokature i približavanje rada Evropskog suda za ljudska prava. Sadržaj sajta cine iskljucivo stvari koje su javno dostupne, i kao takve slobodne za preuzimanje.
Radno vreme:08-14 ,ponedeljak, utorak i cetvrtak od 19-21 prijem stranaka.

kontakt
Ombudsman u nadzoru rada Katastra
petak, 25 mart 2011 07:13

Služba za katastar nepokretnosti u Novom Sadu krši prava gradjana na dobru upravu jer njihove zahteve obradjuje mesecima, uz nepotrebne birokratske komplikacije, dok gradjani koji su spremni i mogu da plate dvostruko, traženi dokument dobijaju preko reda, utvrdio je republicki Zaštitnik gradjana.

„Razlicito postupanje po zahtevima gradjana u zavisnosti od toga koliko su spremni da plate, pogotovo ako organ javne vlasti po „jeftinijoj“ tarifi radi neorganizovano i sporije nego što je zakonski minimum ažurnosti, kršenje je prava gradjana“, stav je republickog Zaštitnika gradjana.

Opširnije...
 
Saopstenje Drustva sudija
sreda, 09 mart 2011 21:56

Saopstenje Drustva sudija sa konferencije za medije 08.03.2011
Tema Zakon o advokaturi i Zakon o javnom beleznistvu

Integralni tekst mozete preuzeti sa sajta drustva sudija

 

 
Štrajk advokata AK Boegrad
ponedeljak, 07 mart 2011 20:00

Povodom održanog štrajka upozorenja koji je Advokatska komora Beograda organizovala radi hitnog povlacenja predloga Zakona o advokaturi u trajanju od 28.02. do 02.03.2011.godine, izdaje :

S A O P Š T E Nj E 1. Štrajk upozorenja je u potpunosti uspeo, jer je predlog Zakona o advokaturi povu?en iz hitne procedure usvajanja. 2. Održana je hitna sednica Odbora za pravosudje Narodne skupštine Republike Srbije.

Opširnije...
 
Izbori u VSS
petak, 04 mart 2011 08:52

Saopštenje Izborne komisije Visokog saveta sudstva

Izborna komisija Visokog saveta sudstva primila je zapisnike i izborni materijal od svih 50 birackih odbora.
Nakon dostavljanja zapisnika i izbornog materijala, Izborna komisija je utvrdila ukupan broj sudija i broj sudija koji su glasali po birackim mestima, broj neupotrebljenih, važecih i nevažecih glasackih listica, broj glasova koji su kandidati dobili na pojedinim birackim mestima, kao i broj ukupno dobijenih glasova po kandidatima za svaku listu kandidata.

Zapisnik o utvrdjivanju rezultata izbora potpisali su svi clanovi Izborne komisije i u toku današnjeg dana bi?e dostavljen Visokom savetu sudstva na dalji postupak u kome ce se doneti konacna odluka o predlogu kandidata iz reda sudija sa svake liste.REZULTATI  IZBORA:

Opširnije...
 
Dan advokature
utorak, 01 mart 2011 00:19

Održan koktel povodom dana advokature (149 godina) u prostorijama  Advokatske komore Šapca- jedinica Valjevo. Pozdravnu rec advokatima , sudijama i tužiocima uputio je predsednik AKSabac g-din Miloš Mandic i g.din Miloš Cvejic , Ivan Milosavljevic.
Potom je druženje nastavljeno u restoranu “kod Gaje“.

 

 

 

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 10 od 29

Advocati, non ultra quam litium poscit utilitas, in licentiam conviciandi et maledicendi temeritate prorumpant.

Advokati ne smeju napadati protivnike više nego što zahteva uspešno vo?enje spora.