www.lawyer.rs-info

Sadržaj ovog sajta je informativan, promocija dobrih namera i dobre prakse advokature i približavanje rada Evropskog suda za ljudska prava. Sadržaj sajta cine iskljucivo stvari koje su javno dostupne, i kao takve slobodne za preuzimanje.
Radno vreme:08-14 ,ponedeljak, utorak i cetvrtak od 19-21 prijem stranaka.

kontakt
Saopstenje Drustva sudija
četvrtak, 01 septembar 2011 05:01

  30.08.2011 Društvo sudija Srbija najoštrije osudjuje pritiske koji se vrše   na sudije-clanove Visokog saveta sudstva, u postupku revizije reizbora u toj meri da su rocišta zakazana za 29.08.2011. godine odlozena.

   Društvo sudija Srbije poziva sudije-clanove Visokog saveta sudstva da javno progovore o pritiscima kojima su izlozeni, saglasno etickom kodeksu.

 
REALNOST SRBIJE-Pristup Pravdi
ponedeljak, 22 avgust 2011 07:27

Unija poslodavaca Srbije protestvovala je zbog povecanja pojedinih administrativnih taksi pravnim licima i preduzetnicima i do 10 puta.

Jedna od najcešcih taksi koju su privredni subjekti dužni da uplate Ministarstvu pravde Srbije je Taksa uz Zahtev za davanje tumacenja, objašnjenja, odnosno mišljenja o primeni republickih propisa u najnovijem tarifniku Republickih administrativnih taksi podignuta sa 1.000 na 10.000 dinara.

Na ovaj nacin ce, za samo jednu jedinu administrativnu taksu, iz privrede biti ubrano više stotina miliona dinara (oko cetiri do pet miliona evra na godišnjem nivou), navedeno je u saopštenju unije.

Opširnije...
 
Javna rasprava o Radnoj verziji Zakona o parnicnom postupku
petak, 22 jul 2011 18:53

Javna rasprava o Radnoj verziji Zakona o parnicnom postupku  održana je u cetvrtak 14. jula u Palati "Srbija" u Beogradu. Radnu verziju Zakona o parnicnom postupku izradila je Radna grupa formirana 14. januara 2011. godine rešenjem ministra pravde.

Predloge, mišljenja i sugestije svi zainteresovani mogu dostaviti do 1. avgusta 2011

Opširnije...
 
Maloletnici u pritvoru
četvrtak, 21 jul 2011 18:14

U Kovacici 16 jula 2011, predstavljen prvi deo izveštaja o stanju ljudskih prava maloletnika u zatvorima. Ovaj izveštaj je nastao u okviru projekta “Ljudska prava maloletnika u pritvoru”, tokom višegodišnjeg pracenja ljudskih prava maloletnika u sukobu sa zakonom. Monitoring pritvorskih jedinica obavljen je u šest ustanova u kojima borave maloletnici (pritvori u Valjevu, Novom Pazaru, Kruševcu, Novom Sadu, Beogradu i Požarevcu), a predmet monitoringa bili su smeštajni uslovi, licna prava pritvorenika, postupanje sa pritvorenim licima, disciplinske mere, mere prinude kao i zdravstvena zaštita.

 
Ombudsman kao Nacionalni Preventivni Mehanizam
nedelja, 17 jul 2011 06:53

Od 14 jula u skupštinskoj proceduri po hitnom postupku nalazi se Zakon o ratifikaciji Opcionog protokola uz Konvenciju protiv torture i drugih surovih, neljudskih ili ponižavajucih kazni i postupaka.
Ovim Zakonom se predvidja da Zaštitnik gradjana zajedno sa pokrajinskim ombudsmanom i organizacijama civilnog drustva cijim je statutom predvidjeni cilj udruživanja unapredjenje i zaštita ljudskih prava i sloboda vrši poslove nadzora i kontrole ustanova izolacije kao “Nacionalni Preventivni Mehanizam

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 8 od 29

Omnia praesumuntur rite et solemniter esse acta, donec probetur in contrarium.

Pretpostavlja se da je sve u?injeno pravilno i zakonito, dok se ne bi dokazalo suprotno.